İslam Çupi

İslam Çupi
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" İslam Çupi

5 Haziran 2011 Pazar

Transferde Ne Yaptık?

Uzun bir aradan sonra tekrar bloga bir şeyler karalamak istedim.18. şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçemizin yaptığı transferlere bakacak olursak:

Emenike
 Kardemir Karabük'ten 7 milyon euro(4 yıl içinde takımımızdan satılırsa 2 milyon euro artı olarak Karabük'e verilecek) transfer edilen Emenike bu sezon ligde en fazla dikkat çeken isimlerden birisiydi.25. haftaya kadar gol krallığı yarışı içinde olan Nijeryalı futbolcu güçlü fiziği ve sürati ile dikkat çekerken hava toplarındaki kabiliyeti eksikliği olarak göze çarpıyor.1987 doğumlu Emenike nin tek forvetli sistemle oynayan Fenerbahçe de kapalı defanslara karşı Karabük deki formunu devam ettirip ettiremeyeceği merak konusu.

Orhan Şam
3.5 milyon euro ya Gençlerbirliği nden transfer ettiğimiz Orhan Şam mevki olarak sağ bek ve stoperde görev yapabilmektedir.Hacettepe de Gökhan Gönül yedek soyunurken sağ bek oynayan Orhan, Gökhan kadar hücumda etkili olmasa da yedek olarak çok iyi bir transfer oldu.Süper ligin en genç kaptanı olma özelliği taşıyan Orhan güçlü fiziği ve zaman zaman stoperde de görev yapabilmesiyle göze çarpıyor.Gelecek sezon Gökhan Gönül ün sakatlıklarında eskisi kadar eyvah çekmeyeceğimiz kesin.

Serdar Kesimal
Bana göre takımın yaptığı en iyi transfer Serdar.4.5 milyon euro+Okan Alkan(Kiralık),İlhan Eker,Gökhan Ünal karşılığında transfer ettiğimiz Serdar 1989 doğumlu milli takımda da oynayan,Kayserispor a gelmeden önce Almanya da top koşturmuş kumaşı çok iyi bir futbolcu.Lugano-Yobo(kalırsa) ikilisini zorlayabilecek gelecek sezon üç farklı platformda maçlara çıkacak Fenerbahçe için son derece yerinde bir transfer.Bu sezon Lugano-Yobo ikilisine birşey olursa Bilica-İlhan Eker-Bekir üçlüsünden birisinin takıma gireceğini düşünüp dualarını bu ikiliden esirgemeyen taraftarımıza da nefes aldırdı.

Gündemdekiler
Sezer Öztürk
Tuncay Şanlı
Lass Diarra
Blaise Matuidi
Souleymane Diawara

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...