İslam Çupi

İslam Çupi
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" İslam Çupi

12 Haziran 2011 Pazar

Premier Lig de 10 Yılın En İyi 11'i

Son 10 yılın en iyi 11'ini seçmek zor olsa gerek.Nedeni ise bazı futbolcuların bir önceki dönemde daha iyi performans gösterip aynı performansı bu dönemin son kısımlarında gösterememesi olabilir.Premier Lig menajerleri tarafından bir 11 seçilmiş,katılmadığım noktaları birazdan söyleyeceğim ama isimlere isterseniz bir göz atalım:

Kaleci

Edwin van der Sar











Defans

Gary Neville











Nemanja Vidic











John Terry











Ashley Cole










Orta Saha

C. Ronaldo









Paul Scholes











Steven Gerrard







Ryan Giggs











Forvet

Didier Drogba











Alan Shearer












Detaylar
-Menajerler tarafından  Van der Sar'ın %53 oy aldığı ve büyük bir fark attığı görülürken %33 ile Petr Cech ikinci sırada oldu.
-Ashley Cole sol bek pozisyonunda Fransız Evra'yı %27' e karşı %73 oy alarak en önemli aday olmuş.Neville ise bana göre hak etmediği sağ bek pozisyonunda yaklaşık %60 oy almış.
-Stoper mevkisinde ilk sırayı %40 ile John Terry alırken onu %27 ile Nemanja Vidic takip etmiş.Rio Ferdinand'ın oy miktarı ise %20.
-Sol açıkta Giggs efsanevi oyunuyla %87 oy almış.Menajerler sağ açıkta ise eski Manchester Unitedlı C. Ronaldo'yu %67'le seçmişler.David Beckham ise 2003 yılında ayrıldığı İngiltere'den %27 ile sağ açıkta halefine yenilmiş.
-Liverpool kaptanı Steven Gerrard, United dışı tek futbolcu orta sahada %33 lük oyuyla.Bana göre en büyük haksızlığın yapıldığı orta saha merkezinin diğer futbolcusu ise %23 ile Scholes olmuş.Lampard ve Fabregas ise %10 'ar oy almış menajerlerden.Avram Grant gibilerin yüzünden böyle olmuştur herhalde.Lampard-Gerrard ikilisi burda olmalıymış.Roy Keane'in ise %17 oy almış 2005 yılında Premier Lig den ayrılmasına rağmen.
-Forvette ise Didier Drogba ve Alan Shearer ikilisini görüyoruz %23'lük oylarıyla.Wayne Rooney %20 oy alırken Thierry Henry ise %17 oy almış.Bana göre bu mevkide Nistelrooy-Henry ikilisini görmeliydik.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...