İslam Çupi

İslam Çupi
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz" İslam Çupi

11 Haziran 2011 Cumartesi

Buz Adam

10 Mayıs 1969 tarihinde Amsterdam da sarışın bir çocuk dünyaya geldi ismini Dennis koydu Bergkamp ailesi tam ismiyle zikredecek olursak:Dennis Nicolaas Maria Bergkamp.
 12 yaşında meşhur Ajax genç sistemine katılarak başladığı futbol hayatı 22 Temmuz 2006 yılında efsanesi olduğu iki kulüp  Ajax ile Arsenal  arasında oynanan maçla sona erdi.Taktiksel bilgisi, ölümcül pasları ve mükemmel bitiriciliğiyle gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında yerini aldı ki Pele onu yaşayan en iyi 125 oyuncu arasında gösteriyor.Ajax la başlayan kariyerini İnter ile devam ettiren Bergkamp, İtalya da çok da iyi günler geçirmedi. Medya ile de arası soğuk olan Hollandalı futbolcu daha sonra 1995 yılında Arsenal e transfer oldu. Arsenal deki yıllarını izleyebildiğim Bergkamp benim için en zeki en teknik oyuncuların arasındadır.Uçak korkusu ile bazı deplasman maçlarına gidemeyen "Buz Adam" lakaplı futbolcu bize mükemmel goller izletmiştir.

Newcastle United karşısında attığı bir golde arkası kaleye dönükken ve arkasında bir oyuncu varken çok iyi bir dokunuşla rakibini geçmiş ve topu filelere göndermiştir. O çalım efsaneleşmiş  hatta o çalıma  bazı kesimler tarafından Bergkamp çalımı  adı da verilmektedir. Hollanda milli takımı formasıyla 1998 Dünya Kupası nda Arjantin e 89. dk. da attığı gol de gözlerimizin pasını silmiştir.
 

Arsenal de hocası Arsene Wenger kendisi için şöyle demiş"Bergkamp’ın yerini hiçbir zaman dolduramayacağım." Bunun sebebi sadece golleri değil, tamamıyla kendisi!İlk geldiği zamanlar forvetteki partneri bir diğer Gunners efsanesi Ian Wright ise onun hakkında "Eğer O Uzay Yolu'nda oynuyor olsaydı güneş sisteminin en iyi futbolcusu olurdu." sözleri ile Uçamayan Hollandalının değerini gözler önüne sermiştir.İki kez Dünyanın en iyi 3. oyuncusu, bir kez de Dünyanın en iyi 2. oyuncusu olan Bergkamp ın Arsenal istatistikleriyle ve gollerinden oluşan bir videoyla veda edeyim:Bergkamp, Arsenal için 315 maçta 163 gol attı, ve Arsenal kariyerinde 177 asist yaptı.İnanılmaz değil mi?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...